Genel Forum Sitesi

ForumSahili'ni henüz ilk defa ziyaret ediyorsanız yardım sayfasını gözden geçirebilirsiniz. Genel forum sitesi ForumSahili'nde mesaj yazabilmeniz, konu açabilmeniz için foruma kayıt olmalısınız.

Canım Ailem | Kompozisyon

Starliçe

Yönetici
Reaksiyon puanı
129
Canım Ailem

Ben ailemi çok severim. Aile demek; yardıma ihtiyaç duyduğumuzda bizlere yardım eden, dertlerimizi anlattığımız ve sorunlarımızı çözen insanlardır. Ailemde ablam, abim, kardeşim, annem ve babam vardır. Aileler geniş aile ve çekirdek aile olmak üzere ikiye ayrılır. Çekirdek aile; içinde anne, baba, kız çocuk ve erkek çocuk bulunan bir ailedir. Geniş aile ise; içinde anneanne, dede, anne, baba, kız çocuk, erkek çocuk, abi ve abla bulunan bir ailedir. Ailemizle; dertlerimizi paylaşır, sorunlarımızı anlatır ve onlarla iyi vakit geçiririz. Ailemizi sevmeli ve saymalıyız. Onları küçük görmemeli ve görmezlikten gelmemeliyiz. Ailemiz; başımız sıkıştığında bizlere yardım eder, sorunlarımızı çözer ve bizlerin iyiliği için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Ailemizle gezip eğleniriz. Onlarla çok güzel vakit geçiririz. Ailemiz bizlere bazı sorumluluklarımızı yerine getirmemiz için bizlere yardım ederler.

Ailemizle her zaman iyi vakit geçiririz. Ailemiz bizleri her türlü kötülükten korurlar. Onlar sayesinde bizler çok iyi gelişmiş insanlar olarak büyüyoruz. Ailemiz eğer bizim iyiliğimizi hiç düşünmeseydi; bizler belki şu an yaşamıyor olurduk. Bu nedenle onlara asla borcumuzu ödeyemeyiz. Ailemizin değerini bilmeli ve onların bizler için ne kadar değerli olduklarını unutmamalıyız. Örneğin ben; ailemin olmadığı bir hayat düşünemiyorum bile. Ailem sayesinde yaşamımı güzel bir şekilde sürdürebiliyorum. Ailem benim en kötü günümde bile benim yanımda olup bana yardımcı olurlar. Ailem bana neyin doğru, neyin yanlış ve neyin iyi, neyin kötü olduğunu bana öğretirler. Bana derslerimde yardımcı olur ve benim iyiliğim için her şeyi yaparlar. Ailemle çok eğlenceli zaman geçiririz. Ailemizle gezi yerlerine gider güzel anılar toplarız. Bazen komik anılarımıza çok güleriz, bazen de eğlenceli anılarımıza çok mutlu oluruz.

Ben ailem sayesinde; sevgiyi, mutluluğu ve eğlenceyi öğrendim. Aile bağları çok önemlidir. Ailemizle aramızı bozmamalı, onlarla iyi vakit geçirmeliyiz. Ailemiz bizim her şeyimizdir. Onları sevmeli ve saymalıyız. Bizler sırtımızı ailemize yaslarız. Bizler ailemiz sayesinde dik durabiliyoruz. Bizler ailemizden birçok şey öğrendik. Bizler hayatımızı ailemize borçluyuz ailemiz bizler için o kadar şey yaptı ki saymakla bitmez. Onlar bize sevginin, merhametin, saygının, görgünün, şefkatin, mutluluğun ve eğlencenin ne olduğunu öğrettiler. Ailemiz bizlerin iyiliği için uğraşıp dururlar ve bizlerde onlar sayesinde büyük başarılar elde etmeye olanak sağlamış olduk. Bu nedenle hayatımızı ailemize borçluyuz.

Yorum yapmak için bir hesap oluşturun veya giriş yapın

Yeni bir konu oluşturabilmek veya konulara cevap verebilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir

Hesap oluştur

Forum sitemizde bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Giriş yapın.

• Geri