Genel Forum Sitesi

ForumSahili'ni henüz ilk defa ziyaret ediyorsanız yardım sayfasını gözden geçirebilirsiniz. Genel forum sitesi ForumSahili'nde mesaj yazabilmeniz, konu açabilmeniz için foruma kayıt olmalısınız.

Dolgu uygulaması

Starliçe

Yönetici
Katılım
6 Kasım 2024
Mesajlar
4,060
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63

Dolgu uygulaması

Dolgu uygulaması botokstan farklı olarak yüzdeki hacmi artırır. İhtiyaç duyulan bölgeye bir şey doldurularak bir hacim etkisi yaratır. Dolayısıyla dolgu; çökük olan, belirgin olması gerekirken belirgin olmayan yerlere uygulanır. Örneğin elmacık kemikleri düzleştiyse, burundan dudak kenarına inen çizgiler çok derinleştiyse, dudaklar inceyse dolgu maddesi uygulanarak bu bölgelerin doldurulması veya kalınlaştırılması sağlanır.

Yüzde belirginleştirilmesi istenen burun, çene, elmacık kemiği gibi yerlere dolgu maddesi le belirginlik verilir. Ayrıca daha ince daha kalın gibi farklı dolgu çeşitleri de vardır. Çok ince olanlar gözaltında yer alan çizgilerde kullanılmaktadır. Gözyaşı oluğu denilen göz bölgesindeki yerlerde çökmeler varsa bu kişide yorgun bir ifade olmasına neden olabilir. Daha yumuşak dolgular ile bu bölgeler doldurularak yorgunluk ifadesi giderilir.

Piyasada en çok kullanılan ve tercih edilen hyalüronik asit dolgularıdır. Hyalüronik asit de botoks gibi bir müddet sonra etkisini kaybeder, deri altında eriyerek yok olur. Dolgunun uygulandığı yer, verilen dolgunun cinsi, bölgenin ne kadar hareketli olup olmadığı gibi etkenler dolgunun erime hızını değiştirebilir. Ancak uygulanan yerde kalış süresi ortalama 1 yıldır.

Hidroksiapatit gibi daha farklı, kemik yapısına benzeyen ve yüksek hacim veren dolgular da mevcuttur. Mesela yoğun dolgular çene hattının belirginleştirilmesi gibi ihtiyaçlarda kullanılır.

Dolgunun çok özenle ve dikkatle uygulanması gerekir. Çok şiş ve doğal olmayan görüntüler elde etmek kişi için hoş olmayacaktır. Hastaya göre dolgu uygulaması ayarlanmalı ve bazen ufak ameliyatlar ile kombine edilmelidir.

Vücuda konan her yabancı cismi vücudun kabul etmemesi normaldir. Bu önceden anlaşılabilecek bir durum değildir. Yüksek teknoloji sayesinde tüm malzemeler vücuda en uygun olacak şekilde üretilir. Hyalüranik asit zaten vücutta bulunan ve su tutan bir maddedir. Cildin nemini sağlayan en önemli maddelerden bir tanesidir. Cildin nemi mevsim, genetik ve yaş ile birlikte azalır. Dolayısıyla bu durumlarda hyalüranik asit kullanılabilecek en uygun malzemelerden biridir. Ne olursa olsun kimyasal bir süreçten geçtiği için vücudun bunlara reaksiyon gösterme ihtimali yine de vardır. Reaksiyon olduğu zaman bunu bastıracak tedaviler de mevcuttur. Reaksiyonları önleyecek tedavi ile bu durumlar geri çevrilebilir. Böylelikle vücut uygulanan maddeye uyum sağlar ama bu çok şiddetli ise dolguyu bulunduğu yerden çıkarmak gerekir. Başka bir seçenek de hiyaluronidaz denilen bir malzeme vardır. Bu, verilen hyalüranik asidi yani dolguyu uygulandığı zaman eriterek dağıtır. Hem alerjik reaksiyonlarda hem de uygunsuz dolgu uygulamalarında bölgeyi dolgudan temizlemek için kullanılabilir.

Dolgu her iki tarafta da aynı şekilde erimeyebilir diye bir düşünce vardır. Bu doğru değildir. Vücudu tek parça olarak değerlendirmek gerekir. İki tarafa eşit miktarda uygulama yapıldıysa ve hasta bundan memnunsa ya da doktor da eşit görüyorsa, yine malzeme eşit miktarda erir. Çünkü verilen yanıt aynıdır. Aynı miktarda uygulanan dolgunun bir tarafta kalıp bir tarafta erimesi başka bir durumdan kaynaklanabilir. Mesela orada bir kist oluşmuştur. Granülom denilen dolgunun dışında bazı komplikasyonlar da gelişmiş olabilir. Neredeyse hiç gerçekleşmeyecek durumlardan biridir.

Alına da dolgu uygulanabilir. Alında kaşlar yukarıya kaldırıldığında enine çizgiler oluşur. Bu çizgiler dolgu ile doldurulabilir. Erkeklerde düz bir alın alın daha erkeksi görülürken, kadınlarda ise daha bombeli bir alın estetik kabul edilir. Kadınlarda düz akına bombelik vermek için dolgu uygulaması yapılabilir. Temporel bölge denilen alının her iki taraf bitiş yerinde bazen çukur bir görüntü meydana gelir. Bu çukurların doldurulması için dolgu uygulaması yapılır. Çatık kaş görüntüsünde yine dolgu uygulaması yapılır.

Burun ucunda bir tümsek ve onun altında bir çukur varsa, bu çukur doldurularak daha düz bir burun elde edilir. Burun ucuna biraz uygulanabilir. Ancak burunda biraz daha sınırlı uygulama yapmak doğru olacaktır. Çünkü yapılan her dolgu burnu biraz büyütür bu yüzden çok dikkatli uygulama yapmak lazım. Dolgu uygulaması geçici bir işlem olduğu için de her yapılan uygulamada aynı istenen burun görüntüsünü elde etmek kolay olmayabilir. Ameliyat ile kesin bir çözüm varsa öncelikle ameliyat ile düzeltilmesi önerilir.

Dolgu ellere de yapılabilir. Yaşlıların eline bakıldığında daha ince, damarların belirgin olduğu bir deri yapısı görülmektedir. Dolgu maddesinin elin altına uygulanarak bu damar görüntüsü giderilir ve daha dolgun bir el cildi sağlanır.

Memeye dolgu yapılan durumlar vardır ancak önerilmemektedir. Memeye dolgu uygulamasında aşırı miktarlarda dolgu malzemesi kullanılacağından enfeksiyon gibi durumlarda kontrolü çok zor durumlara neden olabilir. O kadar dolgu maddesini vücuda vermek çok doğru değildir. Bu nedenle meme ve popoya dolgu uygulaması yapılması önerilmemektedir. Ancak popoda istenmeyen gamze şeklinde bir çöküklük vardır. Sadece o çökük bölgeye ufak miktarlarda dolgu maddesi uygulanarak işlem gerçekleştirilebilir.

Gözaltına yapılan dolgu uygulamasına ışık dolgusu denir. Gözaltına yansıyan ışığın çukurda karanlık, mor gibi bir görüntü olmasını engellemek için yapılır. Burada deri çok incedir ve altta hemen kemik yapı yer alır. Çok az miktarlarda bile belirgin bir hal alabilir. Bu yüzden ince kıvamlı bir dolguyu seçmek gerekir.
 

Yorum yapmak için bir hesap oluşturun veya giriş yapın

Yeni bir konu oluşturabilmek veya konulara cevap verebilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir

Hesap oluştur

Forum sitemizde bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Giriş yapın.

  • Geri
    Üst