Genel Forum Sitesi

ForumSahili'ni henüz ilk defa ziyaret ediyorsanız yardım sayfasını gözden geçirebilirsiniz. Genel forum sitesi ForumSahili'nde mesaj yazabilmeniz, konu açabilmeniz için foruma kayıt olmalısınız.

İftarda Ne Yemeliyiz, Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Starliçe

Yönetici
Reaksiyon puanı
129

İftarda Ne Yemeliyiz, Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Güneşin batışıyla birlikte iftar vakti girer. Gün içindeki uzun açlık ve susuzluk sonrası bir anda aşırı sıvı alımı veya yemek tüketimine yönelmemek gerekir. Ani kramplar, baş dönmesi, baş ağrısı veya mide bulantısı görülebilir.
  • Öncelikle 1 veya 2 bardak suyu yudum yudum içerek oruç açılmalı. Devamında az yağlı bir çorba tüketilebilir. Kaliteli karbonhidrat ve posa kaynağı olarak hurma tüketilebilir. 15 dakika dinlendikten sonra ana yemeklere geçilmelidir.
  • Yemekler çok yağlı, baharatlı veya acı olmamalıdır.
  • Kurubaklagil, sebze ve et grubu tüketimi dengeli olmalıdır.
  • Kırmızı et, balık veya tavuk kızartılmamalı fırında veya ızgarada yapılmalı.
  • Yoğurt, ayran, cacık vb. süt grubu besinlerin tüketimine önem verilmelidir.
  • Asitli, şekerli içecekler yerine su, ayran, bitkisel çay, şekersiz komposto tüketilebilir.
  • Ekmek olarak önceliği tam buğday, çavdar veya daha az miktarda ramazan pidesine verebilirsiniz.
Ara öğün ihtiyacı hissetmeniz durumunda;
  • Meyve + kuruyemiş
  • Meyve + yoğurt/kefir
  • Düşük kalorili tatlılar + bitki çayı tüketilebilir.

Yorum yapmak için bir hesap oluşturun veya giriş yapın

Yeni bir konu oluşturabilmek veya konulara cevap verebilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir

Hesap oluştur

Forum sitemizde bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Giriş yapın.

• Geri