- Konuyu Başlatan
- AdminCP
- #1
- Katılım
- 6 Kasım 2024
- Mesajlar
- 4,060
- Reaksiyon puanı
- 129
- Puanları
- 63
Kinoa Nedir?
Güney Amerika’da yetişen kinoa oldukça zengin bir içeriğe sahip olan bir tahıldır. A, B, C, D ve K vitaminleri ve 9 elzem amino asidi içeren bir tam proteindir. Bol miktarda kalsiyum, fosfor ve demir içerir. Gluten içermez. Tahıllara kıyasla besin değeri yüksektir. 100 gramında 372 kalori, 69 gram karbonhidrat, 4,4 gram protein, 5,8 gram yağ, 6 gram lif içerir.Kinoa Nasıl Tüketilir?
Kinoa yemeklerde kullanılmadan önce suyla haşlanarak yumuşatılır. Genellikle pirinç veya bulgur ile aynı şekilde pişirilir ve taneleri irileşir. Çorbalarda veya yemeklerde kullanıldığı gibiun haline getirilerek kek gibi hamurişlerinde de kullanılabilir.Yaprakları, ıspanak,pancar gibi bir yapraklı sebze olarak tüketilebilir ancak belirtilen şekilde nadiren satılır.