Genel Forum Sitesi

ForumSahili'ni henüz ilk defa ziyaret ediyorsanız yardım sayfasını gözden geçirebilirsiniz. Genel forum sitesi ForumSahili'nde mesaj yazabilmeniz, konu açabilmeniz için foruma kayıt olmalısınız.

MS DOS Tarihi

Starliçe

Yönetici
Reaksiyon puanı
129
MS DOS Tarihi

MS DOS, 1980 senesinde Tim Paterson tarafından geliştirilmiştir. Tim Paterson, Seattle Computer Products (SCP) şirketinde çalışmaktaydı. O zamanlar 24 yaşındaydı. Paterson, daha sonradan 86-DOS olarak adlandırılacak olan QDOS’u 4 ayda geliştirdi. Açılımı Quick and Dirty Operating System olan bu ismi, kendisi koydu. Bu isim Türkçe’ye Hızlı ve Dağınık İşletim Sistemi olarak çevrilir. QDOS, 8086 işlemcili bir bilgisayara uygun olarak geliştirildi. SCP şirketinin bilgisayar işletim sistemi ihtiyacını karşılamak için özel olarak tasarlandı. O dönemlerde Digital Research tarafından 8-bit olarak tasarlanan bir işletim sistemi bulunmaktaydı. Bu işletim sisteminin ismi ise CP/M idi. Bu işletim sisteminin 16-bit olarak klonlanması sonucu QDOS tamamlanmış oldu.

1981 senesinin Temmuz ayında Microsoft, SCP firmasından 86-DOS’u, yani QDOS’u satın aldı. Tüm hakları ile birlikte bu işletim sistemi, 50.000 Amerikan Doları’na satıldı. Bu satım işlemi gerçekleştikten 1 ay sonra ise ilk kişisel bilgisayarlar piyasaya sunuldu. Microsoft, çok doğru bir zamanda almış olduğu bu kararla, yüklü gelirler elde etti.

Yorum yapmak için bir hesap oluşturun veya giriş yapın

Yeni bir konu oluşturabilmek veya konulara cevap verebilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir

Hesap oluştur

Forum sitemizde bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Giriş yapın.

• Geri