Genel Forum Sitesi

ForumSahili'ni henüz ilk defa ziyaret ediyorsanız yardım sayfasını gözden geçirebilirsiniz. Genel forum sitesi ForumSahili'nde mesaj yazabilmeniz, konu açabilmeniz için foruma kayıt olmalısınız.

Ehliyette yaş sınırlaması değişti: Artık böyle olacak

Starliçe

Hayat sevince güzel ❤
Yönetici
Reaksiyon puanı
109
1000000518.webp

Ehliyet almak isteyenler için sevindirici haber! Yeni düzenlemeler, sürücü belgesi alma yaş sınırlarını ve yenileme sürelerini yeniden şekillendirdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan bu kararlar, gençlerden deneyimli sürücülere kadar geniş bir kesimi etkiliyor.

Artık gençler, daha erken yaşta araç kullanma fırsatına sahip olacaklar. M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler için yaş sınırı 16’ya indirildi. Bu değişiklikle, gençler motosiklet ve hafif araçlarla trafikte daha erken yer alabilecekler.

Bunun yanı sıra, D sınıfı ehliyetler için gereken yaş sınırı 26’dan 24’e düşürüldü. Bu adım, otobüs ve büyük araç kullanmak isteyenlerin kariyerlerine daha erken başlamalarına olanak tanıyacak.

Ehliyet yenileme süreleri de yeniden düzenlendi. 80 yaş ve üzeri sürücüler, artık ehliyetlerini her 2 yılda bir yenilemek zorunda olacak. Bu düzenleme, yaşlı sürücülerin sağlık durumlarının daha yakından takip edilmesini amaçlıyor.

65 yaşını geçen sürücüler için mevcut yenileme süresi olan 3 yıl devam ediyor. Ancak bu yaş grubunun düzenli sağlık kontrollerini ihmal etmemesi önem taşıyor. Trafik güvenliği açısından bu düzenleme, önemli bir adım olarak görülüyor.​

D sınıfı için tamam ama 18 yaş altı için bence pek olmamış.

D sınıfı için tamam ama 18 yaş altı için bence pek olmamış.
İşte gençler 18 olmadan büyüklerin araçlarını alıp trafiğe çıkıyorlar ya, onları kanunlara uygun hale getirmiş oldular. Kötü oldu iyice hırçın ergenlerle dolacak trafik.

Yorum yapmak için bir hesap oluşturun veya giriş yapın

Yeni bir konu oluşturabilmek veya konulara cevap verebilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir

Hesap oluştur

Forum sitemizde bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Giriş yapın.

• Geri