Genel Forum Sitesi

ForumSahili'ni henüz ilk defa ziyaret ediyorsanız yardım sayfasını gözden geçirebilirsiniz. Genel forum sitesi ForumSahili'nde mesaj yazabilmeniz, konu açabilmeniz için foruma kayıt olmalısınız.

Eskişehir | Eğitim Karikatürleri Müzesi

Starliçe

Yönetici
Reaksiyon puanı
129
forumsahili432.jpg

1900’lü yıllardan kalma ahşap bir konağın restorasyonla yenilenmesi sonucu oluşturulan Eğitim Karikatürleri Müzesi, Türkiye’nin ilk Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin yan kuruluşu olarak hizmet veriyor. Tarihi Odunpazarı Evleri’nin arasında yer alan müze, Eskişehir’de gezilecek yerler listesinde yer alması gereken müzelerden biri!

Karikatürlere ilgi duyan herkesin görmesi gereken Eğitim Karikatürleri Müzesi; kalıcı ve geçici sergi bölümleri, portreler odası, Türk karikatür ustaları odası, Eskişehirli karikatürcüler odası ile kitaplık bölümlerinden oluşuyor. Müzede ayrıca, karikatür çalışması yapmak isteyenler için özel çalışma alanları bulunuyor. Müzede, karikatür arşivinden eserler devamlı olarak sergilenirken, yerli-yabancı karikatür sanatçılarının eserleri ise aralıklı olarak sergileniyor.

Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde kitap, kartpostal ve poster gibi daha birçok hediyelik eşya sergilenip, satılıyor. Buradan beğendiğin bir parçayı satın alıp, Eskişehir’den özel bir hatıra ile dönebilirsin!​

Yorum yapmak için bir hesap oluşturun veya giriş yapın

Yeni bir konu oluşturabilmek veya konulara cevap verebilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir

Hesap oluştur

Forum sitemizde bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Giriş yapın.

• Geri