- Konuyu Başlatan
- AdminCP
- Reaksiyon puanı
- 129
1900’lü yıllardan kalma ahşap bir konağın restorasyonla yenilenmesi sonucu oluşturulan Eğitim Karikatürleri Müzesi, Türkiye’nin ilk Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin yan kuruluşu olarak hizmet veriyor. Tarihi Odunpazarı Evleri’nin arasında yer alan müze, Eskişehir’de gezilecek yerler listesinde yer alması gereken müzelerden biri!
Karikatürlere ilgi duyan herkesin görmesi gereken Eğitim Karikatürleri Müzesi; kalıcı ve geçici sergi bölümleri, portreler odası, Türk karikatür ustaları odası, Eskişehirli karikatürcüler odası ile kitaplık bölümlerinden oluşuyor. Müzede ayrıca, karikatür çalışması yapmak isteyenler için özel çalışma alanları bulunuyor. Müzede, karikatür arşivinden eserler devamlı olarak sergilenirken, yerli-yabancı karikatür sanatçılarının eserleri ise aralıklı olarak sergileniyor.
Eğitim Karikatürleri Müzesi’nde kitap, kartpostal ve poster gibi daha birçok hediyelik eşya sergilenip, satılıyor. Buradan beğendiğin bir parçayı satın alıp, Eskişehir’den özel bir hatıra ile dönebilirsin!