Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Genel Forum Sitesi
ForumSahili'ni henüz ilk defa ziyaret ediyorsanız yardım sayfasını gözden geçirebilirsiniz. Genel forum sitesi ForumSahili'nde mesaj yazabilmeniz, konu açabilmeniz için foruma kayıt olmalısınız.
Güncel olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu web sitesini veya diğer web sitelerini doğru şekilde göstermeyebilir. Yükseltmeli veya bir alternatif tarayıcı kullanmalısınız..
Hipotiroidi Hastaları İçin Beslenme ve Diyet Tavsiyeleri
Şalgam, turp, mor lahana, beyaz lahana, brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, soya fasulyesi, hardal gibi tiroid bezinin çalışmasını yavaşlatan guatrojenik besinlerden uzak durulmalıdır.
Kafein, çay, sigara, alkolden uzak durulmalıdır.
Selenyum önemli bir mineraldir bundan dolayı ceviz, yumurta, et, balık, kepekli ürünler, sebze ve meyveler beslenme programında yer almalıdır.
İyot içeriği zengin yiyecekler tercih etmelidir. İyotlu tuz, deniz mahsülleri, balıklar, yumurta, muz, yulaf, kuru erik, maden suyu, fasulye, süt, hindi eti örnek verilebilir.
Çikolata tüketimine dikkat edilmelidir çünkü çikolata kadminyum içerir ve fazla miktarda alınmaı vücuttan selenyum atımına neden olabilir.
Otoimmün bir hastalık olduğu için glutensiz veya düşük gluten seviyeli beslenme modeli tercih edilmelidir.
Omega-3 fonksiyonları olumlu etkilediği için haftada en az 2 defa balık tüketilmelidir.
Vücut ağırlığında kilogram başına 30-35 ml su tüketimi metabolizmanın hızlanması ve ödem oluşmaması için gereklidir.
Selenyum eksikliği giderilmezse E vitamini seviyelerinde de azalma görülür. Belirtilen durum tiroidite neden olabilir. Dolayısıyla diyette badem, zeytinyağı, baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, kabak çekirdeği, keten tohumu, yumurta bulunmalıdır.
B12 seviyeleri düzenli aralıklarla ölçülmelidir çünkü eksikliği tiroid bezinin çalışmasını olumsuz yönde etkiler.
Vücudun genel antioksidan kapasitesini yükseltmek için düşük glisemik indeksli meyvelerden ve sebzelerde A, C, E vitaminlerini almaya çalışın.
Yeşil çay içmeye özen gösterin.
Çinko yetersizliğinde metabolizma bozulabilir. Dolayısıyla tavuk, yumurta, ceviz, badem, peynir tüketimine dikkat edilmelidir.
Metabolizma yavaşlayacağı için kabızlık görülme ihtimali artabilir. Lifli tahıl, sebze, meyvelerin tüketimini artırarak kabızlığa engel olunabilir.
Hormonların yapısına katılan tirozin amino asidi miktarı yeterli olmalıdır. Et, süt ve süt ürünleri, kurubaklagillerden faydalanılabilir.
Yeterli iyot alımı olan kişilerde bile tiroid fonksiyonunu baskılayabilen ve besleyici bir glutensiz tahıl olan mısır tüketiminden uzak durulmalıdır.
Yorum yapmak için bir hesap oluşturun veya giriş yapın
Yeni bir konu oluşturabilmek veya konulara cevap verebilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir
Hesap oluştur
Forum sitemizde bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!