- Konuyu Başlatan
- AdminCP
- #1
- Katılım
- 6 Kasım 2024
- Mesajlar
- 4,060
- Reaksiyon puanı
- 129
- Puanları
- 63
Sahurda Ne Yemeliyiz, Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Sahur, günün ilk öğünü olarak düşünülür. Sahurdan sonra uzun bir süre yeme-içme kesileceği için en çok dikkat edilmesi gereken ve muhakkak yapılması gereken bir öğündür. Aksi takdirde açlık ve susuzluk süresi uzar ve baş ağrısı, tansiyon düşüklüğü, şeker düşüklüğü vb. semptomlar görülebilir.Sahur yapıldıktan sonra hemen uzanmak ve uyumak midede rahatsızlık oluşturabilir. Bu durumun oluşmasını önlemek adına tükettiğimiz besinler çok yağlı, tuzlu ve baharatlı olmamalıdır. Hafif ve uzun süre tokluk sağlayabilecek besinler tercih edilmelidir.
- En kaliteli protein kaynaklarımızdan biri olan yumurtayı tüketmeye çalışalım.
- Kaliteli karbonhidrat ve posa kaynağımız olan yulaf, tam buğday, çavdar veya tam tahıllı ekmekler tercih edilmeli.
- Az tuzlu ve yarım yağlı peynirler tüketilmeli.
- Çiğ fındık, ceviz, badem gibi bitkisel ve kaliteli yağ kaynakları tüketilmeli.
- Yoğurt, kefir, süt gibi uzun süre tokluk sağlayabilecek besinler tercih edilmeli.
- Kabızlık problemiyle karşılaşmamak için kuru kayısı, kuru erik veya kuru hurma gibi meyveler belli ölçülerde tüketilmeli.
- Vitamin, mineral eksikliğini, kabızlığı önlemek ve tokluk süresini artırmak için sebze/yeşillik tüketimine dikkat edilmelidir.
- Su tüketmeye özen gösterilmelidir.