Genel Forum Sitesi

ForumSahili'ni henüz ilk defa ziyaret ediyorsanız yardım sayfasını gözden geçirebilirsiniz. Genel forum sitesi ForumSahili'nde mesaj yazabilmeniz, konu açabilmeniz için foruma kayıt olmalısınız.

Sahurda Ne Yemeliyiz, Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Starliçe

Yönetici
Katılım
6 Kasım 2024
Mesajlar
4,060
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63

Sahurda Ne Yemeliyiz, Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Sahur, günün ilk öğünü olarak düşünülür. Sahurdan sonra uzun bir süre yeme-içme kesileceği için en çok dikkat edilmesi gereken ve muhakkak yapılması gereken bir öğündür. Aksi takdirde açlık ve susuzluk süresi uzar ve baş ağrısı, tansiyon düşüklüğü, şeker düşüklüğü vb. semptomlar görülebilir.

Sahur yapıldıktan sonra hemen uzanmak ve uyumak midede rahatsızlık oluşturabilir. Bu durumun oluşmasını önlemek adına tükettiğimiz besinler çok yağlı, tuzlu ve baharatlı olmamalıdır. Hafif ve uzun süre tokluk sağlayabilecek besinler tercih edilmelidir.
  • En kaliteli protein kaynaklarımızdan biri olan yumurtayı tüketmeye çalışalım.
  • Kaliteli karbonhidrat ve posa kaynağımız olan yulaf, tam buğday, çavdar veya tam tahıllı ekmekler tercih edilmeli.
  • Az tuzlu ve yarım yağlı peynirler tüketilmeli.
  • Çiğ fındık, ceviz, badem gibi bitkisel ve kaliteli yağ kaynakları tüketilmeli.
  • Yoğurt, kefir, süt gibi uzun süre tokluk sağlayabilecek besinler tercih edilmeli.
  • Kabızlık problemiyle karşılaşmamak için kuru kayısı, kuru erik veya kuru hurma gibi meyveler belli ölçülerde tüketilmeli.
  • Vitamin, mineral eksikliğini, kabızlığı önlemek ve tokluk süresini artırmak için sebze/yeşillik tüketimine dikkat edilmelidir.
  • Su tüketmeye özen gösterilmelidir.
 

Yorum yapmak için bir hesap oluşturun veya giriş yapın

Yeni bir konu oluşturabilmek veya konulara cevap verebilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir

Hesap oluştur

Forum sitemizde bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Giriş yapın.

  • Geri
    Üst