Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Genel Forum Sitesi
ForumSahili'ni henüz ilk defa ziyaret ediyorsanız yardım sayfasını gözden geçirebilirsiniz. Genel forum sitesi ForumSahili'nde mesaj yazabilmeniz, konu açabilmeniz için foruma kayıt olmalısınız.
Güncel olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu web sitesini veya diğer web sitelerini doğru şekilde göstermeyebilir. Yükseltmeli veya bir alternatif tarayıcı kullanmalısınız..
Çilekli Kalp Pavlova Tarifi – Aşk Dolu Lezzet Şöleni
Malzemeler:
4 adet yumurta beyazı
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı sirke veya limon suyu
1 çay kaşığı vanilin
1.5 su bardağı taze çilek, yıkanmış ve dilimlenmiş
Yarım su bardağı toz şeker (çilekleri tatlandırmak için)
1 su bardağı taze krema
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı vanilin
Yarım su bardağı çilek reçeli
Yapılışı:
Fırını 120°C’ye ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kalp şeklinde pavlova tabanını çizin.
Yumurta beyazlarını mikserle kar haline gelene kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve karışım katılaşana kadar çırpın. Ardından sirke veya limon suyu ile vanilini ekleyin, tekrar çırpın.
Karışımı yağlı kağıt üzerine kalp şeklinde yayın, ortasını çukur bırakarak fırına verin. 1.5 saat kadar veya pavlovanın üzeri kıtır bir doku alana kadar pişirin.
Çilekleri yarım su bardağı toz şekerle tatlandırarak bir kenarda bekletin.
Taze kremayı pudra şekeri ve vanilin ile çırpın.
Soğuyan pavlova tabanının üzerine taze krema sürün, çilek dilimlerini düzenleyin ve çilek reçelini hafifçe ısıtarak yüzeye sürün.
Servis yapmadan önce bir süre buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek sevgilinizle paylaşın!
Çilekli Kalp Pavlova Tarifi – Lezzet Şöleni Başlasın
Malzemeler:
6 adet yumurta beyazı
1.5 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilin
Yarım su bardağı dövülmüş fındık içi
2 su bardağı taze çilek, yıkanmış ve bütün olarak
Yarım su bardağı çilek reçeli
Taze nane yaprakları (süsleme için)
Yapılışı:
Fırını 150°C’ye ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kalp şeklinde pavlova tabanını çizin.
Yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar mikserle çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve karışım katılaşana kadar çırpın. Limon suyu ve vanilini ekleyip çırpmaya devam edin.
Karışıma dövülmüş fındığı ekleyin, spatula ile nazikçe karıştırın.
Hazırlanan karışımı yağlı kağıt üzerine kalp şeklinde yayın. Fırına verip 1.5 saat kadar pişirin.
Fırından çıkan pavlova tabanını soğumaya bırakın.
Soğuyan pavlovanın üzerine çilek reçelini sürün.
Üzerine taze çilekleri yerleştirin ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Sevgililer Günü’nü bu eşsiz lezzetle taçlandırın!
Yorum yapmak için bir hesap oluşturun veya giriş yapın
Yeni bir konu oluşturabilmek veya konulara cevap verebilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir
Hesap oluştur
Forum sitemizde bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!