Genel Forum Sitesi

ForumSahili'ni henüz ilk defa ziyaret ediyorsanız yardım sayfasını gözden geçirebilirsiniz. Genel forum sitesi ForumSahili'nde mesaj yazabilmeniz, konu açabilmeniz için foruma kayıt olmalısınız.

Sevgililer Gününe Özel Çilekli Kalp Pavlova Tarifleri

Starliçe

Hayat sevince güzel ❤
Yönetici
Katılım
6 Kasım 2024
Mesajlar
4,060
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
1000000650.jpg

Çilekli Kalp Pavlova Tarifi – Aşk Dolu Lezzet Şöleni

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta beyazı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı sirke veya limon suyu
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1.5 su bardağı taze çilek, yıkanmış ve dilimlenmiş
  • Yarım su bardağı toz şeker (çilekleri tatlandırmak için)
  • 1 su bardağı taze krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı vanilin
  • Yarım su bardağı çilek reçeli

Yapılışı:

  1. Fırını 120°C’ye ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kalp şeklinde pavlova tabanını çizin.
  2. Yumurta beyazlarını mikserle kar haline gelene kadar çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve karışım katılaşana kadar çırpın. Ardından sirke veya limon suyu ile vanilini ekleyin, tekrar çırpın.
  3. Karışımı yağlı kağıt üzerine kalp şeklinde yayın, ortasını çukur bırakarak fırına verin. 1.5 saat kadar veya pavlovanın üzeri kıtır bir doku alana kadar pişirin.
  4. Çilekleri yarım su bardağı toz şekerle tatlandırarak bir kenarda bekletin.
  5. Taze kremayı pudra şekeri ve vanilin ile çırpın.
  6. Soğuyan pavlova tabanının üzerine taze krema sürün, çilek dilimlerini düzenleyin ve çilek reçelini hafifçe ısıtarak yüzeye sürün.
  7. Servis yapmadan önce bir süre buzdolabında dinlendirin. Dilimleyerek sevgilinizle paylaşın!

Çilekli Kalp Pavlova Tarifi – Lezzet Şöleni Başlasın

Malzemeler:

  • 6 adet yumurta beyazı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • Yarım su bardağı dövülmüş fındık içi
  • 2 su bardağı taze çilek, yıkanmış ve bütün olarak
  • Yarım su bardağı çilek reçeli
  • Taze nane yaprakları (süsleme için)

Yapılışı:

  1. Fırını 150°C’ye ısıtın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine kalp şeklinde pavlova tabanını çizin.
  2. Yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar mikserle çırpın. Şekerin yarısını ekleyin ve karışım katılaşana kadar çırpın. Limon suyu ve vanilini ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. Karışıma dövülmüş fındığı ekleyin, spatula ile nazikçe karıştırın.
  4. Hazırlanan karışımı yağlı kağıt üzerine kalp şeklinde yayın. Fırına verip 1.5 saat kadar pişirin.
  5. Fırından çıkan pavlova tabanını soğumaya bırakın.
  6. Soğuyan pavlovanın üzerine çilek reçelini sürün.
  7. Üzerine taze çilekleri yerleştirin ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
  8. Sevgililer Günü’nü bu eşsiz lezzetle taçlandırın!
 

Yorum yapmak için bir hesap oluşturun veya giriş yapın

Yeni bir konu oluşturabilmek veya konulara cevap verebilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir

Hesap oluştur

Forum sitemizde bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Giriş yapın.

  • Geri
    Üst